Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Futuroscope Xperiences

Foto's: ontdek Aquascope, het nieuwe waterparadijs bij het Franse attractiepark Futuroscope

21-07-2024, 16.08 uur

Bezoekers van het futuristische Franse attractiepark Futuroscope kunnen nu ook een duik nemen in een overdekt zwemparadijs. Afgelopen week opende Aquascope, een complex van ruim 6000 vierkante meter met waterglijbanen, een golfslagbad, een lazy river en andere waterattracties.

Net als in het bijbehorende pretpark is een belangrijke rol weggelegd voor technologie. "Door water en beeld te combineren, ontstond een revolutionaire waterbeleving", zegt een woordvoerster. Nadat eerder alleen digitale concepten naar buiten kwamen, zijn er nu ook foto's van het eindresultaat.

De ervaring draait om digitale kunst, videoprojecties, lichtshows en interactiviteit. Eén van de hoogtepunten is een heuse waterbioscoop. Voor de kleintjes zijn er onder meer een waterlabyrint, een muzikale grot en een zwembad met waterspelletjes. Op dagen met mooi weer kunnen badgasten gebruikmaken van een buitengebied.

Dertien glijbanen
Aquascope heeft een capaciteit van 1700 personen. In totaal zijn er dertien glijbanen, waarvan vijf voor jonge kinderen. Een hapje eten kan bij het restaurant Kobalt. Men wil jaarlijks 450.000 bezoekers naar het waterpark lokken.

"Futuroscope brengt een revolutie teweeg in de wereld van waterparken met een meeslepende ervaring die uniek is in Frankrijk", valt te lezen in een persbericht. Het doel van het 57 miljoen euro kostende project is om van de bestemming een vakantieresort te maken, waar gasten meerdere dagen kunnen verblijven. Eerder openden om die reden al een themahotel in ruimtestijl en een bungalowpark.





















































































Meer Futuroscope Xperiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be