Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente Emmen wil parkeerterrein Wildlands overnemen: rechtszaak tegen Q-Park

06-07-2024, 13.42 uur

De gemeente Emmen is van plan om het parkeerterrein bij dierentuin Wildlands in eigen beheer te nemen. Op dit moment beschikt het Drentse dierenpark niet over een eigen parkeerplaats. Bezoekers kunnen hun auto wel kwijt op een terrein van de externe firma Q-Park - P-Zuid - voor 10,25 euro per dag.

Daarvoor heeft Q-Park jaren geleden een contract afgesloten met de dierentuin, die het terrein in erfpacht heeft. Het contract loopt in juni 2025 af, maar Q-Park heeft al aangekondigd niet te willen vertrekken. Daarom bereidt de gemeente Emmen een rechtszaak voor, weet RTV Drenthe.

De gemeente, die de andere parkeerplaatsen en parkeergarages in het centrum al beheert, wil naar eigen zeggen "scherper de regie voeren en een lijn trekken wat betreft het eigen parkeerbeleid". Volgens Q-Park is sprake van een "verschil van inzicht" wat betreft het lopende contract. Men wacht het oordeel van de rechter af.

Tarieven
Wildlands Adventure Zoo Emmen is sinds 2018 volledig eigendom van de gemeente. Jaren geleden waren Emmen en Q-Park ook al verwikkeld in een juridisch conflict, toen over de parkeerkosten. De uitbater vond de gehanteerde tarieven te laag, maar de gemeente gaf geen toestemming voor een prijsverhoging. Uiteindelijk kreeg de gemeente gelijk.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be