Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gaat investeren in gebedsruimtes: 'Bewuste keuze op gebied van diversiteit en inclusiviteit'

14-07-2024, 19.12 uurBeeld: @RingelbergNick

De Efteling gaat de komende tijd investeren in het openen van gebedsruimtes. Dat valt te lezen in het jaarverslag van het attractiepark, waarin een hoofdstuk gewijd is aan diversiteit en inclusiviteit. Als onderdeel daarvan wil men gebedsplekken realiseren.

Kennelijk is er een stijgende behoefte van het publiek aan zulke locaties. Toen Walibi Holland in 2012 een gebedsruimte aankondigde, liet de Efteling nog weten "hooguit één of twee keer per jaar" een verzoek te krijgen van iemand die op een afgezonderde plaats wil bidden.

Tot nu toe werden bezoekers dan bijvoorbeeld naar een kamer in een eerstehulppost gestuurd. In de toekomst moeten er dus aparte gebedsplekken komen. "Bij nieuwe ontwerpen, of aanpassingen aan bestaande locaties, is het goed om als Efteling een bewuste keuze te maken op het gebied van diversiteit en inclusiviteit", staat in het jaarverslag.

Experts
"Hierbij vraagt de Efteling hulp van experts en wordt externe samenwerking ook op dit gebied geïntensiveerd. Deze experts helpen bij het maken van bewuste keuzes met zorgvuldig en een brede blik." Het gaat dan bijvoorbeeld om inclusieve attracties, verhalen, kleding en etenswaren, maar dus ook om gebedsruimtes.

"In de toekomst zal er vanuit deze pijler geïnvesteerd worden in gebedsruimtes en familietoiletten", luidt de letterlijke tekst in het jaarverslag. Waar de gebedsplaatsen moeten komen en wanneer ze geopend moeten worden, staat er niet bij.

Ontprikkelen
Een woordvoerder vult in gesprek met Looopings aan dat alle bezoekers zich welkom moeten voelen in het park, ongeacht achtergrond. "Uit onze onderzoeken is gebleken dat er vanuit onze gasten behoefte is aan ruimte waar ze zich kunnen terugtrekken, bijvoorbeeld om te ontprikkelen, maar ook om te bidden."

Daar zal op den duur gehoor aan gegeven worden. "Het faciliteren van een stiltecentrum is een logische stap voor ons in de toekomst: een plek waar gasten zich even kunnen terugtrekken wanneer ze daar behoefte aan hebben." Er wordt vooralsnog niets nieuws gebouwd. "Maar we nemen dit mee in eventuele toekomstige plannen of onderhoudswerkzaamheden aan locaties."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be