Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling: bouw Danse Macabre kost in totaal ruim 35 miljoen euro

11-07-2024, 12.53 uur

De bouw van de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre kost een stuk meer dan aanvankelijk werd gecommuniceerd. Bij de aankondiging in januari 2022 werd nog gesproken over een budget van 25 miljoen euro. Nu blijkt dat de Efteling in totaal meer dan 35 miljoen euro kwijt zal zijn aan het griezelproject.

Dat bevestigt een voorlichter van het attractiepark aan Looopings. De eerder gecommuniceerde 25 miljoen euro betrof alleen de attractie, legt de woordvoerder uit. Aan het volledige project, inclusief het omliggende gebied met onder meer verkooppunten en toiletten, hangt een prijskaartje van 35 miljoen euro.

De attractie zelf zal ook duurder uitvallen dan 25 miljoen euro, door inflatie en doordat de omvang van het project is gegroeid ten opzichte van de eerste plannen. Die kostenstijging werd in maart 2023 al genoemd.

Recordwinst
Het gaat financieel goed met de Efteling. Seizoen 2023 werd afgesloten met een recordwinst van 37,8 miljoen euro. De omzet steeg van 265,9 miljoen euro in 2022 naar 288,7 miljoen euro in 2023. Dankzij die gunstige resultaten kan er een hoop geïnvesteerd worden in het park. Danse Macabre opent op 31 oktober.



Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be