Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Oakwood Theme Park

Britse pretparkbezoekers lichtgewond door noodstop bij drop tower

12-07-2024, 15.11 uur

Enkele bezoekers van het Britse pretpark Oakwood Theme Park hebben lichte verwondingen opgelopen tijdens een ritje in een drop tower. De 45 meter hoge vrijevaltoren Bounce kwam woensdagmiddag plotseling stil te staan door een automatische noodstop. Na afloop klaagden verschillende passagiers over pijn in hun onderrug.

De meeste betrokkenen konden hun dag vervolgen na tussenkomst door EHBO'ers. Enkele slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gegaan. Bounce, afkomstig van de Duitse fabrikant Huss Park Attractions, opende in 1999. Tussen 2016 en 2022 was de attractie dicht. Na een renovatie volgde een heropening.

In een verklaring legt Oakwood uit dat de inzittenden technisch gezien geen vrije val maken, omdat de gondel vastgemaakt is aan een kabel. Als het systeem een afwijking opmerkt, wordt de attractie automatisch stilgezet.

Intern onderzoek
"Zoals gebruikelijk is bij dergelijke gebeurtenissen plegen we overleg met de leverancier, die vandaag ter plaatse is", laat het management van Oakwood weten. "We hebben Bounce tijdelijk gesloten om de partij in staat te stellen om de werkzaamheden af te ronden en ons interne onderzoek te ondersteunen."

Meer Oakwood Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be