Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Video: officiële opening van nieuwe Duinrell-attractie Tobbedanser

17-07-2024, 12.59 uur

Duinrell heeft de nieuwe attractie Tobbedanser dinsdag officieel geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van algemeen directeur Philip van Zuylen van Nijevelt en twee mascottes: Rick de Kikker en eend Kwakus Kwebbel. De attractie - een molen met draaiende tonnen van fabrikant Metallbau Emmeln - staat in het teken van de eend.

Kwakus Kwebbel speelt al sinds 1988 de hoofdrol in zijn eigen computergestuurde poppenshow. Nu heeft de badderende eend ook een eigen attractie, waarin bezoekers als het ware een bad kunnen nemen in één van de acht tonnetjes.

Bovenop het dak prijkt een gele badeend. Binnenkort wordt nog een decorstuk toegevoegd van het personage, zittend op een bankje. De afgelopen weken was de Tobbedanser al operationeel als onderdeel van een testperiode.

Trots
De molen bevindt zich in themagebied Rick's Avonturen Burcht, bij de Katapults, schommelboot Schip Ahoy en trektoren De Eeuwig Brandende Kaars. Van Zuylen van Nijevelt is blij met de toevoeging. "Dit hoort op Duinrell", zegt hij trots.



Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be