Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt afscheid van vuureffecten in watershow Aquanura

13-07-2024, 20.57 uurBeeld: @jeroen_twee

De vuureffecten in Aquanura, de watershow van de Efteling, gaan op korte termijn verdwijnen. Het attractiepark neemt afscheid van de vlammenwerpers in het fonteinenspektakel vanwege de stikstofproblematiek en CO2-uitstoot, melden ingewijden aan Looopings.

Aquanura is te zien sinds 2012. Voor de vuureffecten wordt propaan verbrand. Daarbij komt zowel CO2 als stikstof vrij. Voor de Efteling is dat geen toekomstbestendig scenario: men heeft als doel om de CO2-uitstoot terug te dringen naar 0, om zo in 2030 klimaatneutraal te kunnen zijn. Er zit daarom niets anders op dan het weghalen van de vlammen.

De Efteling werkt wel aan een alternatief voor het opvallende effect. Daarover wordt waarschijnlijk binnenkort meer bekend. Een woordvoerder kan het nieuws nog niet bevestigen. Aquanura staat op dit moment nog niet op de openbare onderhoudskalender.

Vuurkorven
Uit een rapport van enkele jaren geleden bleek dat de Efteling gemiddeld 44.000 liter propaangas per jaar verstookt. Dat is gelijk aan 11.892 kubieke meter gasvormig propaan. Naast Aquanura vindt ook emissie plaats bij vuurkorven, tijdens de Winter Efteling.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be