Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Dodelijk kermisongeluk: man (31) bekneld onder draaiende bank

14-07-2024, 11.42 uur

Bij een ernstig ongeval op een Duitse kermis is een 31-jarige man dodelijk gewond geraakt. Het incident vond afgelopen weekend plaats bij een attractie met de naam Tornado 4D, een draaiende bank. Eén van de passagiers verloor tijdens de rit een schoen.

Het slachtoffer probeerde de schoen te pakken. Dat liep niet goed af: hij raakte bekneld tussen het platform en de gondel. Het apparaat werd gestopt, maar toen was het kwaad al geschied. De gewonde man werd ter plaatse gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar bezweek hij even later aan zijn verwondingen. Het slachtoffer was een bekende van de exploitant, maar ten tijde van het ongeval was hij niet aan het werk. De autoriteiten zijn een forensisch onderzoek gestart. Daarbij is de attractie verzegeld.

Nalatigheid
Men bekijkt of de eigenaar zich schuldig heeft gemaakt aan nalatigheid. Fürth ligt in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren. De kermis ging door, maar zonder luide muziek en een geplande vuurwerkshow.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be