Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Politie massaal naar de Efteling na dreigement: kantoor ontruimd, show geannuleerd

15-07-2024, 16.03 uurBeeld: @RingelbergNick

Bij het hoofdkantoor van de Efteling was vanmiddag een forse politiemacht aanwezig. De politie rukte massaal uit naar aanleiding van een dreigement van een verwarde Belg. Dat bevestigen woordvoerders van de Efteling en de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant aan Looopings.

"Met het oog op de veiligheid nemen we dergelijke signalen altijd heel serieus en de Efteling ook", zegt de politievoorlichtster. Volgens ooggetuigen kwamen maar liefst acht politiewagens ter plaatse. Uit voorzorg is besloten om stuntshow Raveleijn om 15.00 uur niet door te laten gaan.

Verder werd het aangrenzende Raveleijn-kantoorgebouw ontruimd. Bij een onderzoek heeft men niets noemenswaardigs aangetroffen. "Er kon vrij snel afgeschaald worden." Om 17.00 uur is er gewoon weer een Raveleijn-voorstelling.

Thuis aangehouden
Over de inhoud van de melding werden in eerste instantie geen mededelingen gedaan. Later bleek dat een Belg in verwarde toestand de Efteling telefonisch had bedreigd. Met hulp van de Belgische politie kon de man thuis aangehouden worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be