Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park heropent spookhuis na metamorfose: nieuwe scènes en bewoners

25-07-2024, 15.47 uur

Het spookt weer in Europa-Park. Na een renovatie van enkele maanden heeft het Duitse pretpark de griezelattractie Geisterschloss vandaag heropend onder de naam Castello dei Medici. Verschillende scènes zijn opnieuw vormgegeven. Daarnaast werden animatronics aangepast. De originele term Geisterschloss prijkt nog wel op de voorgevel.

Het nieuwe achtergrondverhaal gaat over de mysterieuze bewoner Lorenzo dei Medici, lid van de invloedrijke Italiaanse Medici-familie. Die regeerde van de vijftiende tot de achttiende eeuw over Florence en Toscane. "Zijn succes komt abrupt tot een einde door de verraderlijke familie Pazzi", laat Europa-Park weten.

"Lorenzo wil wraak nemen en komt in het bezit van een oude stenen tablet met vreemde symbolen en betekenisvolle geschriften." Daaruit blijkt dat hij het eeuwige leven kan krijgen als hij de instructies opvolgt. Of dat gelukt is, ontdekken bezoekers tijdens de vier minuten durende rit in de vernieuwde darkride.

Brandveiligheid
Het spookhuis is sinds 1982 te vinden in het Italiaanse themagebied van Europa-Park. Bij de werkzaamheden, die begin januari begonnen, werd ook de brandveiligheid van het gebouw onder de loep genomen. Om die reden vonden afgelopen winter opvallende inspecties plaats terwijl de attractie nog in bedrijf was.



















Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be