Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Spookhuis Europa-Park gaat Castello dei Medici heten: heropening op 25 juli

18-07-2024, 11.54 uur

Geisterschloss, het klassieke spookhuis van Europa-Park, gaat binnenkort weer open na een grote renovatie. De attractie in het Italiaanse themagebied krijgt een andere naam, passend bij een vernieuwd achtergrondverhaal: Castello dei Medici. Op donderdag 25 juli vindt de heropening plaats.

Het verhaal hangt samen met de Adventure Club of Europe, een fictief genootschap van ontdekkingsreizigers. De laatste jaren worden nagenoeg alle thematische ontwikkelen in het Duitse pretpark gekoppeld aan die club. Het spookhuis moet het middeleeuwse paleis van de Italiaanse familie Medici voorstellen, gelegen in Florence.

Volgens verhalen wist de familie rijkdom te vergaren met behulp van zwarte magie: het opofferen van onschuldige zielen om zelf onsterfelijk te worden. Het paleis, waar al honderden jaren niemand meer binnen is geweest, zou vervloekt zijn.

Horrorthema
Geisterschloss is sinds januari dicht. Op Veejoy, het streamingplatform van Europa-Park, staat nu een ruim vijf minuten durende video waarin het thema wordt geïntroduceerd. De korte horrorfilm bevat geen beelden van de attractie. In maart kwamen wel enkele ontwerpen van de vernieuwde decors naar buiten.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be