Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kinderpretpark Julianatoren

Sprookjesweken in Julianatoren: pretpark kiest voor Disney-prinsessen

01-08-2024, 19.24 uur

Een evenement in het Apeldoornse pretpark Julianatoren heeft een Disney-tintje. Tot begin september staan in het attractiepark de Sprookjesweken op het programma, met extra entertainment. Het uiterlijk van verschillende prinsessen werd gebaseerd op beroemde Disney-personages.

Zo kunnen bezoekers Sneeuwwitje, Assepoester en Belle tegen het lijf lopen. Ook Rapunzel en Tinkelbel laten zich geregeld zien. Ze ogen nagenoeg hetzelfde als de varianten in Disney-films en Disneyland Paris. Een bewuste keuze, vertelt parkdirecteur Jeroen Buter aan Looopings.

"We communiceren zelf niet over de vorm, maar van sommige personages lijkt de kleding inderdaad op die van Disney", geeft hij aan. "Dat mag formeel gezien, als het niet exact hetzelfde is. Kinderen zullen het wel herkennen. Als je met sprookjes bezig bent, dan zijn Disney-sprookjes voor onze doelgroep het populairst. Daarom hebben we hiervoor gekozen. Wat ons publiek wil, dat doen we."

Roodkapje
Buter benadrukt dat er ook andere sprookjesfiguren aanwezig zijn, zoals Roodkapje en Hans en Grietje. "We hebben niet alleen Disney-prinsessen. Bovendien zijn onze eigen Julianatoren-karakters er ook nog: Dino, Dina, Jul, Julia, Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en Cas de Ranger. De sprookjes zijn een plus."

Op zes donderdagen in juli en augustus vinden de Sprookjes Zomeravonden plaats, tot 20.00 uur. Naast de reguliere sprookjesshows kunnen bezoekers dan kijken naar een extra theaterproductie van Van Hoorne Entertainment: Rapunzel, de Kleine Zeemeermin, Assepoester, Hans en Grietje of Doornroosje.















Meer Kinderpretpark Julianatoren
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be