Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BattleKart

Kartbaan met interactieve videoprojecties nu ook te vinden in Breda

28-07-2024, 15.17 uur

BattleKart heeft een tweede locatie geopend in Nederland. Nadat het bijzondere kartconcept vorig jaar al geïntroduceerd werd in Utrecht, is er nu ook een BattleKart-vestiging in Noord-Brabant. Daar combineert men elektrisch karten met augmented reality: de baan wordt gevormd door videoprojecties.

Sinds deze maand is de kart-attractie te vinden in het Bredase evenementencentrum Breepark. De initiatiefnemers beloven een "unieke race-ervaring" dankzij "een innovatieve mix van technologie, gamen en virtuele werelden". "Simpel gezegd: je speelt Mario Kart, maar dan in het echt."

Het reguliere spel heet BattleRace. Daarnaast zijn er varianten ontwikkeld als BattleFoot, BattlePool, BattleColor, BattleSnake en BattleVirus. Er wordt gewerkt met sessies van vijftien minuten. De minimumlengte bedraagt 1.45 meter.

Uitrollen
Exploitant Nick Dubois blijft op zoek naar meer plaatsen in Nederland om het concept uit te rollen, laat hij aan Looopings weten. "Dat kan zowel als losse locatie of als integratie in bestaande activiteitencentra."

Meer BattleKart
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be