Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Regisseur aan het woord: wat komt er kijken bij het maken van een pretparkshow?

09-09-2024, 16.47 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Jeffrey Erens regisseert theatervoorstellingen, muziekspektakels, videoclips en vuurwerkshows voor attractieparken en aanverwante bedrijven. In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast vertelt hij hoe hij in de branche terecht is gekomen én wat het geheim is van een goede show. Wat is de ideale lengte, hoe ontstaat de verhaallijn en wat heeft een liedje nodig?

Erens schrijft niet alleen scripts en liedteksten, maar werkt ook aan het licht en geluid. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk legt de regisseur uit hoe minutieuze aanpassingen ervoor kunnen zorgen dat het publiek een show anders beleeft. Hij zegt te vertrouwen op een combinatie van ervaring en fingerspitzengefühl. Maar wat doet hij als er een keer geen inspiratie is? En op welk nummer is Erens het meest trots?

De show director is werkzaam voor een Amsterdamse bedrijvengroep met vier firma's gespecialiseerd in belevingen: de Leisure Expert Group, Aniba Entertainment, De Artiestenvilla en Spot On Shows. Aniba verzorgt bijvoorbeeld het entertainment - inclusief Halloween - in Attractie- en Vakantiepark Slagharen. Spot On Shows wordt onder meer ingeschakeld door Walibi Holland voor muzikale vuurwerkshows én de voorstellingen met Eddie de Clown.

Ziggo Dome
Andere opdrachtgevers zijn Walibi Belgium, Toverland, Wildlands Adventure Zoo Emmen en This is Holland. In de ruim 56 minuten durende aflevering worden verschillende pretparkprojecten besproken, van conceptontwikkeling tot eindresultaat. Buiten de industrie regisseerde Erens bijvoorbeeld een concert van Maan de Steenwinkel in de Ziggo Dome en de openingsceremonies van EDC Las Vegas, het grootste dancefestival van Noord-Amerika.

Beluister deze aflevering via Spotify



De Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, YouTube, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be