Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Vier jaar na de opening: nog steeds hitte-probleem bij Efteling-achtbaan Max & Moritz

31-07-2024, 17.42 uur

Hoge temperaturen en Efteling-achtbaan Max & Moritz gaan nog steeds niet goed samen. Vier jaar na de opening van de attractie heeft fabrikant Mack Rides nog geen oplossing gevonden voor een probleem dat optreedt bij hitte. Treinen worden dan niet voldoende tot stilstand gebracht in het station.

Na een rit komt een trein dan deels buiten het station stil te staan, waardoor de powered coaster noodgedwongen een extra rondje moet maken. De oplossing is om karretjes niet volledig te vullen, zodat de voertuigen minder gewicht hebben.

Mack Rides is de afgelopen jaren al regelmatig langsgekomen voor reparaties, tot nu toe dus zonder resultaat. Efteling-bezoekers worden er wel voor gewaarschuwd. "In verband met een technisch probleem vertrekken er op dit moment geen volle treinen", staat op een bord bij de ingang.

Goed onderzocht
Hoe kan het dat een gerenommeerde attractiebouwer als Mack Rides zo'n probleem niet opgelost krijgt? "Het is niet bekend wat er precies aan de hand is en daarom wordt het goed onderzocht op dit moment", meldt een woordvoerster aan Looopings.

"We vinden dit heel vervelend en zijn er druk mee bezig." Op de openbare onderhoudskalender op de Efteling-website staat dat Max & Moritz buiten gebruik zal zijn van onderhoud van maandag 2 tot en met vrijdag 20 september. Mogelijk wordt dan weer naar de kwestie gekeken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be