Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

25-jarige man dood door klap van reuzenrad

30-07-2024, 23.59 uur

Een 25-jarige man is overleden nadat hij geraakt werd door een tientallen meters hoog reuzenrad. Dat gebeurde op een groot muziekfestival in de Noord-Spaanse gemeente Llanera, onderdeel van de regio Asturië. Toegesnelde hulpverleners konden niets meer voor het slachtoffer betekenen.

De twintiger, woonachtig in Madrid, begaf zich 's nachts rond 04.30 uur in de buurt van het rad. Daar stootte hij per ongeluk zijn hoofd tegen de draaiende constructie. Op dat moment was de attractie in bedrijf.

Autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de toedracht. Volgens Spaanse media leunde de man uit een gondel. "We hebben er alles aan gedaan om zijn leven te redden, maar dat bleek onmogelijk", schrijft de festivalleiding in een verklaring.

Boombastic
Het tragische ongeval vond eerder deze maand plaats op de laatste avond van het Boombastic-festival, waar zo'n 60.000 feestgangers aanwezig waren. Volgens de organisatie staat de veiligheid van het evenement niet ter discussie. Men condoleert de nabestaanden van de man.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be