Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Ondanks eerdere belofte: nieuwe waterattractie Bellewaerde is weer dicht

31-07-2024, 14.58 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park ondervindt weer technische complicaties bij de spectaculaire waterattractie Amazonia. Na weken vol met storingen en sluitingen beloofde het management half juni dat de problemen definitief verleden tijd zouden zijn. Die belofte kan men niet waarmaken: vandaag is Amazonia weer dicht.

"Constructeur Intamin is er samen met de technische en operationele diensten van Bellewaerde finaal in geslaagd om alle technische complexe uitdagingen op te lossen", beweerde het park halverwege vorige maand. Toch blijft pech de 14 miljoen euro kostende topattractie achtervolgen. Begin deze maand volgde opnieuw een korte sluiting.

Ook de afgelopen dagen moest de waterbaan regelmatig stilgezet worden. Bezoekers klagen dat ze gigantisch lang aan het wachten zijn in de hitte, terwijl de attractie voortdurend stilvalt. Volgens een woordvoerder hebben de vertragingen te maken met de rubberen randen rond de bootjes.

Rubber vervangen
Die zouden te snel sporen van slijtage vertonen. Daar wordt meteen werk van gemaakt, aldus de voorlichter: soms zet men Amazonia stil om bij een bootje het rubber te vervangen. Bellewaerde gaf gisteren aan dat de problemen van de baan zouden zijn. Nu meldt het park op social media dat Amazonia vandaag buiten gebruik blijft "wegens onderhoudswerken".

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be