Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Southport Pleasureland

Engels pretpark belooft dat bezoekers veilig blijven na dodelijke aanval en rellen in de buurt

31-07-2024, 14.42 uur

Het Engelse pretpark Southport Pleasureland komt met een verklaring naar aanleiding van verontrustende gebeurtenissen in de omgeving. Op maandag stak een 17-jarige jongen meerdere personen neer in een buurtcentrum in Southport, op enkele minuten rijden van het attractiepark. Meerdere kinderen kwamen om het leven.

Vannacht raakten tientallen politieagenten gewond bij rellen in Southport, naar aanleiding van de mesaanval. Een woedende menigte gooide bakstenen en flessen naar een moskee en aanwezige politiemensen. Ondanks de commotie blijft Southport Pleasureland vooralsnog gewoon toegankelijk voor publiek.

"Wij begrijpen je zorgen over veiligheid volledig, vooral gezien de recente tragische gebeurtenissen in Southport", valt te lezen in een statement op social media. "Ons hooggekwalificeerde team werkt er voortdurend aan om ieders veiligheid te garanderen. We hebben stevige veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd: je welzijn is onze hoogste prioriteit. Je bent bij ons in veilige handen!"

Volslagen verwoest
In een eerder bericht werden de slachtoffers van de steekpartij herdacht. Het park belooft zich ook te zullen inzetten voor fondsenwerving voor de getroffen families. "In verdriet staan ??we samen. Onze gedachten zijn vanavond bij de hele gemeenschap, want we zijn allemaal in shock en volslagen verwoest."

Southport Pleasureland noemt zichzelf "the happiest family theme park in England". Welke maatregelen er precies geïmplementeerd zijn, wordt niet gemeld. Het motief van de dader van de aanval is nog niet bekend, al sluiten de autoriteiten een terreuraanslag uit. De politie vermoedt verder dat de verdachte alleen handelde.

Meer Southport Pleasureland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be