Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem

Duits pretpark niet schuldig bevonden aan fataal achtbaanongeluk

02-08-2024, 12.39 uurBeeld: XtremeCoasters Network

Het Duitse attractie- en dierenpark Klotten wordt niet aansprakelijk gesteld voor een dodelijk achtbaanongeluk. Twee jaar geleden viel een 57-jarige vrouw uit een karretje van de rollercoaster Die Heiße Fahrt. Ze overleed ter plaatse. Sindsdien werd onderzoek gedaan naar de oorzaak.

In samenwerking met keuringsinstantie vond ook een reconstructie plaats. Justitie gaat nu uit van een tragisch ongeval waarbij niemand schuld heeft: van doodslag door nalatigheid is geen sprake. De veiligheidsbeugel was gesloten bij aanvang van de rit.

Toch kon het slachtoffer uit het bakje vallen door haar lichaamsgewicht. Men vindt niet dat het personeel of de parkeigenaar daarvoor verantwoordelijkheid gehouden kunnen worden. De gebeurtenis was immers niet te voorspellen, staat in een verklaring van het Openbaar Ministerie in Koblenz.

Goed onderhouden
De ruim 500 meter lange coaster is afkomstig van de Duitse firma Gerstlauer. Uit rapportages blijkt dat de achtbaan voldeed aan de wettelijke eisen en goed onderhouden was. Om herhaling te voorkomen, heeft TÜV aangedrongen op het installeren van een elektronisch beveiligingssysteem.

Na het incident, in augustus 2022, werd Die Heiße Fahrt gesloten voor publiek. Toen in april 2023 de nieuwe veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd waren, kon de attractie heropend worden. "Let op: nieuwe eisen met betrekking tot maten en leeftijden", staat op de attractiepagina op de site van Klotten.

Meer Wild- und Freizeitpark Klotten/Cochem
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be