Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen draait onverwachts winst: meer bezoekers en recordaantal abonnees

02-08-2024, 13.05 uur

Het gaat beter met Wildlands Adventure Zoo Emmen dan verwacht. Directeur Julius Minnaar liet vorig jaar weten dat hij pas in 2025 rekent op positieve resultaten, nadat seizoen 2022 werd afgesloten met verlies. Toch wist het Drentse dierenpark het afgelopen jaar een bescheiden winst te boeken.

In plaats van een tekort eindigde 2023 met een plus van 178.398 euro. Het bezoekersaantal steeg met 11 procent naar ruim 925.000. Bovendien telt het park bijna 46.000 abonnementhouders, een record. Dat is 17 procent meer dan een jaar eerder.

De omzet ging met 12 procent omhoog naar 21,3 miljoen euro. Per bezoeker gaat het om een omzetstijging van 7 procent. Wildlands investeerde het afgelopen jaar in totaal 827.153 euro in vernieuwingen. Zo werd een Afrikaanse boerderij vernieuwd en startte men met de verbouwing van parkdeel Nortica.

Besparen
Wildlands wist onder meer geld te besparen door de temperatuur in de tropische kas Rimbula geleidelijk te verlagen van 26 naar 18 graden. Er bleek geen nadelig effect te zijn op de planten en dieren, maar de maatregel leverde het park wel ruim een half miljoen euro op.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be