Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Hoe bouwde de Efteling het Spookslot? Eerste deel van bijzondere documentaire nu online

10-08-2024, 13.55 uur

Wie alles wil weten over het verdwenen Spookslot uit de Efteling, kan nu online een professionele documentaire bekijken. Efteling-fansite De Vijf Zintuigen produceerde een uitgebreide film waarin de bouw van de iconische griezelattractie centraal staat. Na verschillende vertoningen in de bioscoop verschijnt het eerste deel vandaag op YouTube.

De productie bevat exclusieve beelden van de bouw van het Spookslot, aangevuld met bijzonder materiaal van achter de schermen en interessante interviews met betrokkenen. Kijkers volgen de realisatie van de attractie, vanaf de eerste ideeën. Dit deel eindigt met verhalen over het programmeren van de hoofdshow.

Volgende keer wordt ingezoomd op veranderingen die in de loop der jaren hebben plaatsgevonden. Ook gaat het dan over de zorgwekkende staat van het Spookslot, die uiteindelijk heeft geleid tot de beslissing om de spookruïne te slopen en te vervangen door Danse Macabre.

Theater
Tot nu toe kon de documentaire, met de ondertitel De Historie van Station Halfweg, alleen bekeken worden in de bioscoop. Efteling-fans trokken daarvoor in groten getale naar Theater De Leest in Waalwijk, waar de film te zien was in september 2023, februari 2024 en mei 2024. Voor Efteling-medewerkers was er een speciale vertoning in de bioscoopzaal van Fabula.

Vandaag start om 14.00 uur de YouTube-première van deel één van de documentaire, die een uur en vier minuten duurt. Daarna is de video voor iedereen vrij online te bekijken. Het tweede deel volgt op zaterdag 24 augustus.



Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be