Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling is bezig met plan om Draak Lichtgeraakt 'weer tot leven te wekken'

08-08-2024, 15.48 uurBeeld: @Coshira_, @chunkie75

Het gaat niet goed met Draak Lichtgeraakt, de brullende draak in het Sprookjesbos van de Efteling. Al de hele zomer treden regelmatig technische problemen op bij het tafereel, waardoor de draak stilstaat. Op dit moment is het sprookjesfiguur al wekenlang buiten gebruik.

De nek van de draak hangt permanent naar beneden. Normaal gesproken wordt het beest woest als bezoekers het aandurven om aan zijn schatkist te zitten. Nu reageert de schatbewaarder daar niet op. Op een weinig fantasierijk informatiebordje staat alleen het woord "Storing".

"Draak Lichtgeraakt is inderdaad al een tijdje defect", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Het probleem kan echter niet snel opgelost worden. "We zijn bezig met een plan om hem weer tot leven te weken, maar we kunnen nog geen indicatie geven."

984 kilo
De draak is sinds 1979 te vinden in het Sprookjesbos, op de plek waar eerder het verhaal van De Chinese Nachtegaal werd uitgebeeld. De 984 kilo wegende animatronic heeft een lengte van 7 meter en een vleugelwijdte van 4 meter. Op dit moment is overigens ook een andere Efteling-draak kapot: Edna bij achtbaan Joris en de Draak wacht eveneens op een reparatie.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be