Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Arm van kermisattractie breekt af: man (36) overleden

05-08-2024, 20.58 uur

Bij een bizar ongeluk op een Spaanse kermis is een 36-jarige man om het leven gekomen. De mechanisme arm van een molen met op en neer springende gondels brak tijdens een ritje af. Dat gebeurde bij een attractie met de naam Saltamontes, het Spaanse woord voor sprinkhaan.

Het ongeval vond afgelopen weekend plaats in de gemeente Vigo, gelegen in het noordwesten van Spanje. Volgens ooggetuigen kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag één van de armen van de carrousel los. De man raakte vervolgens de omheining van de attractie met zijn hoofd.

Toen de hulpdiensten arriveerden, was hij al overleden. De vrouw van het slachtoffer, die naast de man in het karretje zat, kwam met de schrik vrij. Uit een politierapport blijkt dat de attractie in maart een technisch keuring heeft ondergaan. De gemeente had op deze kermis echter nog geen toestemming gegeven om open te gaan.

Oorzaak
Vanwege het voorval zijn alle activiteiten op de kermis stilgelegd. De organisatie van het evenement heeft de nabestaanden van de man gecondoleerd. Een onderzoek moet de oorzaak van het incident achterhalen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be