Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Arbeidsongeval in Europa-Park: medewerker (33) ernstig gewond

05-08-2024, 14.17 uur

Bij een arbeidsongeval in het Duitse pretpark Europa-Park is een 33-jarige medewerker zwaargewond geraakt. Dat heeft de politie afgelopen weekend bekendgemaakt. Het personeelslid was bezig met het besturen van een vorkheftruck, een voertuig dat gebruikt wordt om pallets te verplaatsen.

Volgens de eerste bevindingen kwam de truck vrijdagmiddag 26 juli abrupt tot stilstand toen de hefvorken de grond raakten. Daardoor klapte het slachtoffer tegen de voorruit aan. Hij liep daarbij ernstig letsel op. Een ambulance moest de man naar een nabijgelegen ziekenhuis brengen.

Er ontstond ook materiële schade, met een kostenpost van naar schatting 15.000 euro. De autoriteiten zijn een onderzoek gestart. Waar in het pretparkresort het incident precies plaatsvond, wordt niet gecommuniceerd. Europa-Park bestaat uit een attractiepark, een waterpark, meerdere hotels en uitgaansgelegenheden.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be