Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Nog een attractie langdurig dicht in Bellewaerde: El Volador buiten gebruik

13-08-2024, 14.54 uur

Bellewaerde Park beleeft een pechzomer. Naast de aanhoudende problemen bij de nieuwe waterattractie Amazonia is ook een andere attractie in het Belgische pretpark langdurig gesloten. De kantelende toren El Volador staat al sinds juli stil. Volgens een woordvoerder wordt het euvel waarschijnlijk snel verholpen.

Bellewaerde stak 14 miljoen euro in Amazonia, maar tot nu toe was de waterbaan slechts op enkele dagen operationeel zonder storingen. Twee weken geleden maakte het park bekend dat de attractie voorlopig niet meer open zal gaan. Daar komt bij dat El Volador eveneens al een tijdje niet beschikbaar is voor bezoekers.

Op 29 juni werd de brandweer ingeschakeld toen de 16 meter hoge topple tower was vastgelopen tijdens een rit. 37 inzittenden moesten één voor één uit hun hachelijke positie bevrijd worden met behulp van een ladderwagen. Ondertussen regende het hevig.

Wisselstuk
Volgens de voorlichter is El Volador daarna nog wel operationeel geweest. Op donderdag 11 juli trad echter een technisch mankement op. De woordvoerder geeft aan dat een onderdeel vervangen moet worden. "We wachten op een wisselstuk, dat waarschijnlijk deze week binnenkomt", zegt hij.

El Volador, gebouwd door Huss Park Attractions uit Duitsland, stamt uit 2005. Het attractietype verscheen ook in parken in Frankrijk en Denemarken, maar daar zijn de torens alweer verdwenen vanwege technische complicaties. Het model in Bellewaerde bestaat negentien jaar na de opening nog steeds, als enige in Europa.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be