Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Directeur Walt Disney Company geeft Olympische Spelen schuld van wegblijven toeristen

07-08-2024, 23.49 uurBeeld: @InsideDlpCastle

Bob Iger, de algemeen directeur van de Walt Disney Company, geeft toe dat de bezoekersaantallen van Disneyland Paris deze zomer tegenvallen. Hij wijst met de beschuldigende vinger naar de Olympische Spelen, die op dit moment gehouden worden in de Franse hoofdstad. Dat kwam naar voren tijdens de presentatie van Disney's kwartaalcijfers.

De entertainmentgigant presenteerde woensdag de financiële resultaten voor de periode april tot en met juni 2024. Disneyland Paris werd door Iger expliciet benoemd toen hij zijn verwachtingen voor de komende maanden uitsprak. Volgens de Disney-baas laten toeristen Parijs links liggen vanwege het gigantische sportevenement.

Het Disney-resort is al weken opvallend rustig voor de tijd van het jaar. "De Olympische Spelen zorgen duidelijk voor uitdagingen in Disneyland Paris", aldus Iger. "Geen verrassing, maar gewoon iets dat gebeurt." De directeur benadrukt dat de Spelen gelukkig niet lang duren: aanstaande zondag vindt de sluitingsceremonie plaats.

Positief gevoel
Hij maakt zich naar eigen zeggen geen grote zorgen. "Het goede nieuws is dat de Olympische Spelen over een paar weken voorbij zijn. In dat opzicht zien de boekingen er zeker goed uit, dus over het algemeen heb ik er een positief gevoel over." Of de bezoekersaantallen na half augustus weer terugkeren naar het gebruikelijke niveau, is afwachten.

De Walt Disney Company runt attractieparken in de Verenigde Staten, Frankrijk, Hongkong en Shanghai. Verder is er een Disney-resort in de Japanse stad Tokio, dat uitgebaat wordt door een externe partij.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be