Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Ze zijn er: baandelen van nieuwe Walibi-coaster aangekomen in Nederland

07-08-2024, 14.23 uurBeeld: @KleeffLucas e.a.

Een mijlpaal voor Nederlandse coasterliefhebbers: de baandelen van Walibi's nieuwe achtbaan zijn gearriveerd. Eerder deze week verscheen al een foto van blauwe en groene rails op het terrein van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Inmiddels is een deel van de onderdelen aangekomen in Nederland.

Op de bouwplaats liggen blauwe en groene baandelen klaar, achter het station van wildwaterbaan El Rio Grande. Dat is te zien op een foto gemaakt vanaf de lift van de nabijgelegen mega coaster Goliath. Walibi Holland bouwt een dubbele single-rail coaster, die over ongeveer acht maanden af moet zijn.

Deze week worden de eerste steunpilaren geplaatst. Men is ondertussen ook begonnen met het toekomstige stationsgebouw. Het pretpark heeft zelf nog maar weinig over het project gecommuniceerd. Zo is nog niets bekend over de specificaties, het baanverloop, het budget en het thema. Ook de naam moet nog onthuld worden.











Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be