Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Skara Sommarland

10-jarige jongen verdronken in Zweeds attractiepark

09-08-2024, 15.43 uur

Een 10-jarige jongen heeft een ongeluk in het Zweedse attractie- en waterpark Skara Sommarland afgelopen weekend niet overleefd. Hij werd zaterdagmiddag bewusteloos aangetroffen in een zwembad, onder water. Er waren toen zo'n zesduizend bezoekers aanwezig.

Een medewerker heeft het slachtoffer gereanimeerd in afwachting van een traumahelikopter, die de jongen naar het ziekenhuis bracht. Een dag later werd duidelijk dat de tiener was overleden. Een onderzoek moet uitwijzen wat er precies is misgegaan.

Tot nu toe wordt niemand verdacht van een misdrijf. Het incident vond plaats in een gebied met de naam Sagopoolerna, waar waterglijbanen, stroomversnellingen en een kabelbaan boven het water te vinden zijn. De baden zijn gevuld met 2,5 miljoen liter water.

In shock
"Er is een goede zwemvaardigheid vereist", staat op de website van Skara Sommarland. De dag na het drama bleef het waterpark gesloten voor publiek, zodat personeelsleden mentaal ondersteund konden worden. Zij waren volgens het management in shock. Sinds maandag zijn badgasten weer welkom.

"Wij willen jullie bedanken voor alle steun voor onze medewerkers en iedereen die afgelopen week heeft meegeholpen met de reddingsactie", staat in een verklaring van het park. "Na deze onvoorstelbare tragedie zijn onze gedachten bij de familieleden van het kind"

Meer Skara Sommarland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be