Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Dit wordt de nieuwe Lion King-attractie in Disneyland Paris: maquettes gepresenteerd

11-08-2024, 19.48 uurBeeld: @DLPNewsEN, @DLPReport, @Blog_Mickey

Benieuwd naar de nieuwe Lion King-attractie die Disneyland Paris over enkele jaren gaat openen? In navolging van de officiële aankondiging zijn op Disney-beurs D23 in de Amerikaanse staat Californië vandaag twee maquettes van de uitbreiding onthuld.

De waterbaan wordt onderdeel van het Walt Disney Studios Park, dat vanaf 2026 Disney Adventure World heet. Aan de oever van het grote meer Adventure Bay verrijst vanaf volgend jaar een Afrikaanse savanne, gebaseerd op de klassieke tekenfilm uit 1994.

Het eerste model bevat veel details. Daarop zien we naast de rotsformatie Pride Rock en de splash ook de indeling van het themagebied, inclusief kleurrijke decorelementen, zitgelegenheden en gebouwen voor horeca, meet-and-greets en souvenirs.

Boten
Als we de maquette mogen geloven, bestaan de boten uit vier rijen van drie personen. Op een vannacht gepubliceerd ontwerp hebben de vaartuigen een ander uiterlijk. Tijdens de vaartocht zullen bezoekers het verhaal van de populaire film straks herbeleven aan de hand van moderne animatronics.

Het tweede model is iets minder gedetailleerd. Die creatie plaatste men na de bevestiging van het nieuws in een bestaande maquette van Disney World World. Het parkmodel werd vrijdag al gepresenteerd, maar toen was het Lion King-gedeelte nog leeg.

























Disney Adventure World

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be