Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisexploitant moet door brandweer bevrijd worden uit eigen attractie

11-08-2024, 20.51 uurBeeld: @pompiers.brandweer.brussels

De brandweer is een Belgische kermisexploitant te hulp geschoten. Op de kermis in Brussel kwam een medewerker van de 55 meter hoge thrillride V Maxx vast te zitten op het platform halverwege de draaiende arm. Het lukte niet meer om zelf naar beneden te komen.

De Brusselse brandweer publiceerde zelf beelden van de reddingsactie op social media. "Vandaag rond 14.00 uur werden onze ploegen opgeroepen om in te grijpen op de Zuidfoor", klinkt het. "Een foorkramer zat vast in zijn gondel tijdens de inspectie van zijn attractie."

V Maxx is een booster van de Italiaanse leverancier Fabbri, gefabriceerd in 2016. De eigenaar noemt zelf een maximale hoogte van 60 meter. Om die reden werd een ladderwagen van 64 meter ingezet. "Gelukkig zat de foorkramer halverwege vast en werd hij snel gered."

Ongedeerd
Hij bleek ongedeerd. "Er is meer nodig om een foorkramer van zijn stuk te brengen!", aldus de brandweer. De kermis in Brussel, die ook wel Foire du Midi wordt genoemd, duurt deze zomer van zaterdag 13 juli 2024 tot en met zondag 18 augustus.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be