Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dreamland Margate

Oudste achtbaan van Groot-Brittannië gesloten door zware beschadigingen

13-08-2024, 11.04 uurBeeld: Fury_106, @micahtheotter

De oudste rollercoaster in het Verenigd Koninkrijk staat voorlopig stil. Het Engelse pretpark Dreamland Margate heeft houten achtbaan Scenic Railway afgelopen zaterdag noodgedwongen moeten sluiten vanwege zware beschadigingen. Foto- en videobeelden tonen hoe de rail voor een groot deel kapot is.

"Zo te zien gaan we geen ritje maken in de Scenic Railway!", schrijft Micah Fagan bij een merkwaardig filmpje op X. Daarop is te zien dat de trein op het parcours stil is komen te staan. Er zitten grote gaten in de houten rail. Volgens ooggetuigen sleurde de trein een losgekomen stuk hout mee, met dit dramatische resultaat.

In een verklaring bevestigt het management dat er stukken van de houten baan beschadigd raakten. "De trein stopte automatisch, zoals het hoort. De gebruikelijke veiligheidsprocedures werden geactiveerd en passagiers zijn uit de attractie begeleid." Vier van hen zijn ter plaatse nagekeken door het EHBO-team.

Uitgebreid onderzoek
Het park geeft aan dat "gekwalificeerde technici een uitgebreid onderzoek uitvoeren" om de oorzaak te achterhalen. "De schade aan de rails wordt gerepareerd." Op de attractiepagina op de officiële website is de vermelding "Niet operationeel" toegevoegd.

De coaster stamt uit 1920. Tussen 2006 en 2015 was de attractie buiten gebruik naar aanleiding van brandstichting. Er was een uitgebreide restauratie nodig om de achtbaan weer open te krijgen. Sinds 2002 heeft de achtbaan een monumentale status.



Meer Dreamland Margate
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be