Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Evacuatie wildwaterbaan Walibi Belgium gaat fout: boot loopt vol, man valt in het water

14-08-2024, 20.29 uur

De ontruiming van wildwaterbaan Radja River in Walibi Belgium is vanmiddag zeer chaotisch verlopen. De attractie werd rond 17.00 uur stilgezet. Er kwamen boten vast te zitten. Eén vaartuig liep zelfs volledig vol met water. Tot overmaat van ramp is een man in het water beland.

Hij werd meegesleurd met de stroming, blijkt uit een geblurde video van een ooggetuige. Daarin is ook te horen hoe panikerende bezoekers tijdens het vastlopen van de attractie door elkaar heen schreeuwen, voornamelijk in het Frans. Er ontstaat een luide discussie als sommige bezoekers de boot willen verlaten en andere opvarenden niet.

De man die in de vaargeul terechtkwam, hield rugpijn aan het incident over. Ook een ander persoon had rugklachten. Ze zijn afgevoerd met een ambulance. Volgens een woordvoerster raakten daarnaast drie mensen in shock. Ze meldt dat de waterbaan bewust stilgezet werd om een technisch probleem op te lossen. Vanwege de chaos heeft een bezoeker de politie gebeld. Agenten ondervroegen verschillende betrokkenen.

Tweede keer
Het is de tweede keer in twee weken dat er problemen ontstaan bij een waterattractie in Walibi Belgium. Op 1 augustus kwam een boot van de boomstambaan Flash Back op merkwaardige vast te zitten. Een wiel was toen vastgehaakt aan de reling onderaan een splash.



Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be