Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Frans Walibi-park sluit nieuwe achtbaam, twee maanden na de opening

15-08-2024, 13.42 uur

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes heeft slecht nieuws voor bezoekers die deze week langskomen. De nieuwe topattractie Mahuka, een single-rail coaster van fabrikant Intamin, is de komende dagen buiten gebruik. Men noemt geen reden voor de onverwachte sluiting, maar het is aannemelijk dat er technische problemen zijn.

Mahuka is de eerste achtbaan van het type hot racer in Europa. Bezoekers nemen plaats in smalle treinen met negen losse zitplaatsen achter elkaar. De coaster - 600 meter lang en 18 meter hoog - telt drie inversies en twee lanceringen, met een topsnelheid van 67 kilometer per uur.

"Mahuka is vandaag niet geopend, buiten onze invloed", valt te lezen op social media. "Zodra we meer informatie hebben, zullen we dit communiceren." De boodschap op de officiële website van het attractiepark is nog stelliger. "Informatie: Mahuka is voor onbepaalde tijd niet beschikbaar", staat daar.

Toverland
Mahuka opende twee maanden geleden. Het is voor het eerst dat de attractie langdurig buiten bedrijf is. Nieuwe attracties van Intamin kampen regelmatig met hardnekkige opstartproblemen en kinderziektes. Zo kon Toverland de parachutetoren Dragonwatch onlangs maandenlang niet openen door een mankement.

In het Belgische Bellewaerde - een zusterpark van Walibi Rhône-Alpes - wordt Intamin-waterbaan Amazonia al het hele seizoen geplaagd door storingen en sluitingen. Walibi Holland bouwt momenteel een single-rail coaster afkomstig van een andere leverancier: Rocky Mountain Construction uit de Verenigde Staten.

Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be