Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris zoekt hondengeleider om bedwantsen op te sporen

19-08-2024, 23.47 uurBeeld: @Cave0fWonders

Disneyland Paris zet speurhonden in tegen bedwantsen. Het Disney-resort heeft momenteel een vacature openstaan voor een hondengeleider. Men wil honden gebruiken om te speuren naar bedwantsen in de Disney-parken en de Disney-hotels.

"Binnen de afdeling verantwoordelijk voor ongediertebestrijding begeleid je de zoektocht van je hond op alle plekken waar mogelijk bedwantsen voorkomen", staat in de vacaturetekst. "Je draagt bij aan de hygiëne van de kamers en gemeenschappelijke ruimtes van Disneyland Paris en voert preventief controles uit."

Als voorbeeld noemt men de bagageopslag in de hotels. De hondengeleider moet de hond in kwestie, een golden retriever, thuis onderbrengen. "Je bewaakt de gezondheid van het dier en verleent indien nodig eerste hulp." Ook moeten er dagelijks rapporten geschreven worden over de resultaten van de controles.

Bloed
Bedwantsen zijn kleine insecten die zich voeden met het bloed van mensen en dieren. Ze zijn ongeveer de grootte van een appelpitje en verstoppen zich vaak in matrassen, beddengoed, meubels en scheuren in muren. Bedwantsen zijn schadelijk voor mensen omdat hun beten jeukende, rode bultjes kunnen veroorzaken die soms tot allergische reacties of huidinfecties leiden.

Detectiehonden zijn getraind om de aanwezigheid van de kleine beestjes op te merken. Ze doen dit door de geur van bedwantsen én eitjes te herkennen. Zo kunnen dergelijke honden vaak nauwkeurig aangeven waar de beestjes verstopt zitten.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be