Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park brengt videogame uit voor PlayStation, Xbox, Nintendo en pc

20-08-2024, 12.33 uur

Europa-Park werkt niet alleen aan een eigen bioscoopfilm, maar ook aan een videogame. Naast de speelfilm Grand Prix of Europe wordt ook een bijbehorend computerspel ontwikkeld: Ed & Edda: Grand Prix - Racing Champions. De game is vanaf de zomer van 2025 te spelen via Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc, via Steam.

Voor het project werkt Mack Magic samen met de firma's Tivola Games en Jumpgate. Het verhaal baseert men op de racefilm met parkmascottes Ed en Edda, die vorige maand officieel werd aangekondigd. Een trailer is nog niet beschikbaar.

"Samen met hen en andere kleurrijke personages uit de film kunnen spelers door verschillende Europese landen en locaties racen, op een tiental adembenemende racebanen", aldus Europa-Park. In totaal zijn er acht personages beschikbaar.

Splitscreen
Spelers krijgen de kans om de wagen van hun dromen te ontwikkelen, waar ze vervolgens mee kunnen rijden. Dankzij een splitscreen-modus is het mogelijk om met twee tot vier spelers tegelijk te racen. De game wordt uitgebracht in het Duits, Engels en Frans.

Europa-Park-directeur en Mack Magic-oprichter Michael Mack wil dat de bioscoopfilm niet op zichzelf staat. "Het is eerder het begin van een uniek transmediaal project, met een bijbehorende familieattractie in Europa-Park, de videogame en vele andere producten. Met onze transmediale strategie lopen we voorop." Personages Ed en Edda moeten een "stabiel merk" worden.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be