Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Dolfijn gestolen van kermisattractie uit 1910

20-08-2024, 12.53 uurBeeld: FunFairThomas

Bij een nostalgische kermisattractie uit 1910 is een beeld van een dolfijn gestolen. Op de kermis in het Brabantse Oss sloegen één of meerdere dieven toe bij een 114 jaar oude bootjesmolen. Schuitjes cirkelen daar om een vuurtoren heen, met decoraties in de vorm van blauw-witte dolfijnen.

Eén van de drie - ongeveer een meter hoog - ontbreekt sinds zondagnacht. Eigenaar Geert Eeringa is er kapot van, vertelt hij aan Omroep Brabant. De kermisexploitant ontdekte de diefstal maandagochtend. "Ik ben er heel boos en treurig om dat ze zoiets doen", aldus Eeringa.

Hij heeft geen idee wie de dolfijn heeft meegenomen en waarom. "Midden in de nacht een kinderattractie in gaan om daar dingen weg te halen... Ik hoop dat het baldadigheid was en dat ze hem terugbrengen." Het vervangen van de dolfijn zou naar schatting 750 euro kosten. De bootjescarrousel staat nog tot en met woensdag 21 augustus in Oss.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be