Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Moeder waarschuwt voor hete lamp in de Efteling: 'Dochtertje heeft hand gebrand'

20-08-2024, 16.51 uurBeeld: @Coshira_

Lampen in de Efteling kunnen voor pijnlijke brandwonden zorgen. Daarvoor waarschuwt een moeder op social media. Het dochtertje van Iris Reinders raakte maandag een lamp aan in de buurt van Fata Morgana. Daardoor bezeerde de peuter zich, schrijft Reinders in een bericht in een Facebook-groep.

"Ons dochtertje heeft vandaag haar handje gebrand aan een hete lamp in de muur langs het water naast Fata Morgana", aldus de moeder. Het kind hield er een kleine brandwond aan over. "Ze is 2,5 jaar en dus nog niet zo groot, de lampen hangen laag en dus op grijphoogte voor dreumesen en peuters."

Reinders wil ouders met jonge kinderen naar eigen zeggen waarschuwen. Ze lichtte ook het personeel van het attractiepark in. "De Efteling weet er al van." Men heeft direct maatregelen genomen, vertelt een woordvoerder aan Looopings. De lampen in kwestie staan nu uit.

Zeer
In de Facebook-reacties geven verschillende mensen aan dat ze hetzelfde hebben meegemaakt of personen kennen die zich op dezelfde plaats verband hebben. Kelly van Dam: "Ik heb dat ook eens gevoeld, deed toch echt veel zeer!"

Eliza Smets zegt een jaar geleden een melding gedaan te hebben bij de Efteling. "Kreeg het antwoord: zolang er niets gebeurd is, dan is er ook geen probleem en doen wij er ook niets aan." Nu is er dus alsnog ingegrepen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be