Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp vraagt bezoekers om zacht te praten: 'Vissen kunnen ook horen'

21-08-2024, 17.11 uurBeeld: Céline Alders

Diergaarde Blijdorp doet een opvallend verzoek aan het publiek. Op nieuwe borden in onderwaterwereld Oceanium valt te lezen dat dieren last kunnen hebben van harde geluiden. Voorbijgangers krijgen daarom de vraag om zachtjes te praten.

"Wist je dat vissen ook kunnen horen?", luidt de tekst. "Geluid verspreidt zich gemakkelijk in water en harde geluiden kunnen stressvol zijn voor vissen! Voor het welzijn van onze dieren, alleen zacht praten a.u.b." Daaronder staat een vertaling in het Engels.

De borden werden gespot door bezoeker Céline Alders, die er een foto van op Facebook zette. "Tot nu hoor ik niet dat mensen er boodschap aan hebben", schrijft ze. "Wat een gegil zeg, zeker die krijskinderen." De vrouw krijgt veel bijval in de reacties.

Haaientunnel
Het Oceanium is het grootste bouwwerk in Blijdorp. In het aquariumgebouw zijn onder meer een haaientunnel, een walvisexpositie, een laboratorium, een vogelrots en een koraalrif te vinden. Er circuleert in totaal ongeveer 7 miljoen liter zeewater. De officiële opening vond plaats in 2001.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be