Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

1000 euro schade bij zweefmolen: kermisexploitant vertrekt na vandalisme

27-08-2024, 08.59 uur

In het Overijsselse dorp Tuk is afgelopen weekend een zweefmolen vernield. Jonge vandalen hebben 's nachts gezorgd voor schade bij de nostalgische attractie van exploitant Harm Folkerts. Hij verwacht dat het herstellen ervan 1000 euro gaat kosten.

De ondernemer komt naar eigen zeggen al 25 jaar naar het dorp, maar hij zegt er nu klaar mee te zijn. Folkerts zag zondagochtend glas liggen rond de molen. Lampen bleken losgemaakt en kapotgegooid te zijn. Ook de wieldoppen van de kassawagen waren verdwenen.

De balende exploitant brak zijn attractie af en vertrok voortijdig. "Ik kom hier in elk geval nooit meer terug", tekende DPG Media op. Naast de geleden schade is er ook sprake van gemiste inkomsten. Een geluk bij een ongeluk is dat een ouder van één van de daders zich maandag heeft gemeld.

Opgelost
"Er zijn kinderen die aangegeven hebben betrokken te zijn bij de vernieling aan de zweefmolen", meldt kermisorganisator Plaatselijk Belang Tuk op Facebook. "Wij hebben ouders en eigenaar van de zweefmolen met elkaar in contact gebracht. Het zal met elkaar opgelost worden."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be