Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling experimenteert met Sprookjesboom die vragen beantwoordt middels AI

28-08-2024, 12.27 uur

Gaat de Sprookjesboom in de Efteling binnenkort praten met behulp van artificial intelligence? Het attractiepark is een experiment gestart met een Sprookjesboom die door AI wordt aangestuurd. Op dit moment staat in de hal van het Raveleijn-hoofdkantoor een kleinere versie van de bekende boom, waar voorbijgangers een gesprek mee kunnen voeren.

"Dankzij de AI-technologie kan de Sprookjesboom reageren op allerlei soorten vragen, zonder dat dit van te voren is opgenomen", legt een woordvoerder uit. "We willen hiermee een betoverende en innovatieve ervaring bieden die verder gaat dan alle ervaringen die we op dit moment in ons park bieden."

Voor deze gelegenheid wordt een gekloonde stem van een collega gebruikt, in plaats van materiaal van een echte stemacteur. "AI analyseert de stem om de unieke kenmerken te begrijpen, zoals toon, snelheid en intonatie." Het fotograferen en filmen van de testopstelling is vooralsnog verboden.

Veilige omgeving
De Efteling zocht naar eigen zeggen naar een manier om in een veilige omgeving onderzoek te doen naar de mogelijkheden van AI. Ook wil men bekijken "hoe we om moeten gaan met de juridische, maar vooral ethische vraagstukken rondom AI". Er zijn op dit moment nog geen concrete plannen om de techniek toe te passen in het park.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be