Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe personages gearriveerd bij Doornroosje in de Efteling

28-08-2024, 11.16 uurBeeld: @cindy_ve

In het Sprookjesbos van de Efteling zijn twee nieuwe personages gearriveerd. Bij het sprookje van Doornroosje verschenen vanochtend in alle vroegte een slapende wachter en een uil. Beide figuren waren al aangekondigd tijdens de recente onderhoudsbeurt van het sprookje.

Doornroosje was sinds afgelopen herfst ruim een half jaar niet toegankelijk vanwege werkzaamheden. Bij de heropening, eind maart, ontbraken de nieuwe beelden nog. Nu zijn ze alsnog geplaatst. De wachter is met een lantaarn en hoorn in zijn handen in slaap gevallen tegen een rots aan de rand van de vijver.

Daarachter staat een vaandel. Op de steen achter de wachter zit de uil met een sleutel. Het waterpeil van de vijver is momenteel lager dan gewoonlijk. Uiteindelijk zal het been van de hoornblazer net boven het water bungelen. Ook zijn hoofd gaat bewegen. Het gaat om een ontwerp van Sander de Bruijn.

Boze fee
Het sprookje draait om een prinses die zich prikt aan een spinnewiel en vervolgens honderd jaar slaapt, door toedoen van een boze fee. Iedereen in en om het kasteel wacht hetzelfde lot. Doornroosje ligt al sinds 1952 - het openingsjaar van het Sprookjesbos - te slapen. Op dit moment zijn dus 72 jaren van de vloek verstreken.



















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be