Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-watershow Aquanura vanaf vandaag zonder vuur: installatie verwijderd

29-08-2024, 13.22 uurBeeld: @cindy_ve, @Coshira_

Watershow Aquanura in de Efteling wordt vanaf vandaag vertoond zonder de vuureffecten. De installatie die tijdens het fonteinenspektakel zorgt voor de vlammen is zojuist verwijderd. Aquanura blijft nog te zien tot en met zondag 1 september, daarna start een grote onderhoudsbeurt.

Op woensdagavond 28 augustus kwam voor het laatst vuur voor in de show. De Efteling wil geen propaan meer gebruiken om te kunnen voldoen aan de klimaatambities van het attractiepark. Het is de bedoeling om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn.

Het vuur wordt vervangen door een nieuw lichteffect: grote lantaarns van 8 meter hoog. De Efteling noemt het concept Bakens van Licht. Ze "laten de muzikale tijdreis tot leven komen middels thematische verlichting en transformaties". Tegelijkertijd introduceert men een nieuwe soundtrack.

Tiësto
De werkzaamheden bij Aquanura duren naar verwachting tot half november. Daarna gaat niet direct de nieuwe show in première: eerst zullen twee oude voorstellingen terugkeren, namelijk Tiësto-Aquanura en Aquanura met een Zachte G. Wanneer de nieuwe productie af is, moet nog bekendgemaakt worden.

Aquanura is de komende dagen te zien om 19.15 uur, 20.15 uur en 21.15 uur. Zondagavond zal voorlopig de laatste keer zijn dat bezoekers de Eerste Efteling Symfonie (2012) en de Tweede Efteling Symfonie (2013) kunnen aanschouwen.











Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be