Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Politie wederom ter plaatse: Efteling-bezoekers blijven honden opsluiten in campers

29-08-2024, 19.56 uurBeeld: Ron

Efteling-bezoekers blijken behoorlijk hardleers. Ondanks volop media-aandacht over opgesloten honden op het parkeerterrein moest de politie vandaag weer in actie komen. In twee campers op parkeerplaats P2 bleek een hond vast te zitten, bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings.

Dat gebeurde ook al op 10 augustus en 19 augustus. Het protocol blijft hetzelfde: medewerkers waarschuwen de beveiliging, die vervolgens de politie inschakelt. Agenten breken de wagen open om de hond eruit te halen. Op warme dagen kan de temperatuur in auto's en campers al snel dodelijk zijn voor huisdieren.

Aangetroffen honden worden uiteindelijk naar een kennel in de buurt gebracht. Alle kosten - ook eventuele schade aan het voertuig - zijn voor de rekening van het baasje, valt te lezen in het parkreglement. De Efteling beschikt tegenwoordig zelf niet meer over een eigen kennel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be