Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul gaat komende winter open, maar focus ligt niet op de apen

03-09-2024, 14.49 uur

Apenheul werkt toe naar een allereerste winteropenstelling. De poorten van het dierenpark in Apeldoorn gaan komende winter open, maar bezoekers kunnen in de wintermaanden niet ouderwets aapjes kijken. Er wordt gezorgd voor een andere opzet dan gewoonlijk, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

Omdat de meeste binnenverblijven niet geschikt zijn voor publiek, moest men iets anders verzinnen. Details worden op een later moment bekendgemaakt. "We zijn nu de puntjes op de i aan het zetten." Wel belooft de voorlichtster "een concept dat dichtbij ons ligt, met de focus op de natuur en op ons mooie park".

"We denken dat we een heel bijzondere beleving kunnen neerzetten. Het moet echt een trekker worden voor de stad Apeldoorn, voor gezinnen met kinderen." Voor het nieuwe evenement wordt samengewerkt met een partner. Lichtsculpturen of een kerstmarkt hoeven we in ieder geval niet te verwachten. "Dat past niet bij ons."

Prullaria
Apenheul-directeur Roel Welsing vertelde in 2022 al over het voornemen om 's winters open te gaan. Daar dacht men intern over na vóór de coronacrisis. Nu die achter de rug is, wordt het plan weer afgestoft. "Ik zie mezelf niet meteen allerlei prullaria in het park zetten", zei Welsing destijds in de Looopings Podcast. "Dat conflicteert natuurlijk te veel met waar wij voor staan."

Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be