Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video toont ontruiming van Efteling-attractie Fata Morgana met noodverlichting

05-09-2024, 18.58 uurBeeld: Jana Willemstein/Niels Kooyman

Bijzondere videobeelden laten zien hoe een ontruiming bij Fata Morgana in de Efteling verloopt. De oosterse darkride viel onlangs stil, waarna alle opvarenden één voor één geëvacueerd moesten worden. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van speciale evacuatieplatforms in het water.

Filmpjes van Jana Willemstein laten zien hoe de noodverlichting is aangesprongen in de marktscène van de overdekte vaartocht. Bezoekers stappen met hulp van een bedrijfshulpverlener uit het bootje. Vervolgens lopen ze achter de schermen richting een alternatieve uitgang.

Via een deur aan de Aquanura-zijde verlaten ze uiteindelijk het attractiegebouw. Daarbij passeren de bezoekers de achterkant van de scène, waar onder andere een animatronic hangt. Pijlen wijzen gasten de goede kant op. In sommige scènes wordt bij een ontruiming ook automatisch een pijl met het woord "exit" op de muur geprojecteerd.

Vieze hand
De evacuatie verliep opvallend rustig. Er was dan ook geen sprake van een calamiteit, zoals een brand. Eén van de bezoekers hield een vieze hand aan het avontuur over, door het aanraken van het rooster. Het gebeurt niet vaak dat Fata Morgana ontruimd moet worden: de attractie uit 1986 wordt gekenmerkt door vrij degelijke techniek.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be