Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Schuttingen voor het kasteel: Disneyland Paris knapt eindelijk vervallen brug op

08-09-2024, 12.18 uur

Beeld: @Cave0fWonders, @InsideDlpCastle, @ED92Magic, @DLPReport, Dphile

Er staan bouwschuttingen voor het bekende sprookjeskasteel van Disneyland Paris. De komende periode wordt de brug bij het kasteel van Doornroosje opgeknapt. Dat is hard nodig: er brokkelen al geruime tijd onderdelen af. Vooralsnog is het kasteel wel gewoon toegankelijk.

Het bouwwerk, dat officieel Le Château de la Belle au Bois Dormant heet, onderging in 2021 een zeer ingrijpende renovatie. Daarbij kwam het volledige kasteel in de steigers te staan. Disney beloofde dat de brug ook opgeknapt zou worden, maar dat is er tot nu toe niet van gekomen.

Nu gaat men het vervallen element alsnog aanpakken. De schade is duidelijk zichtbaar: meerdere stenen zijn de afgelopen jaren afgebroken. Ook is sprake van scheuren en kapot pleisterwerk.

Voorjaar 2025
Aan de andere kant van de brug vinden ook werkzaamheden plaats: het openluchttheater bij het kasteel wordt verbouwd. Dat project duurt naar verwachting tot het voorjaar van 2025.













Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be