Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Oeps: boot van attractie Europa-Park gezonken

07-09-2024, 14.24 uurBeeld: Julien. D

Eén van de bootjes van een vaartocht in Europa-Park is deze week ten onder gegaan. Bezoekers konden zien hoe een vaartuig van de attractie Josefinas Kaiserliche Zauberreise vol met water liep en uiteindelijk naar beneden zakte.

Een foto, die op verschillende Facebook-pagina's verscheen, toont medewerkers die met man en macht proberen om de gezonken boot te verplaatsen. Het voorval vond afgelopen donderdag plaats. De oorzaak is niet bekend.

"Bij de Josefina-attractie was vandaag de Titanic-modus actief", schreef een fansite. Het probleem is inmiddels opgelost: op dit moment is de boottocht in het Oostenrijkse themadeel gewoon weer operationeel.

Kabel
Josefinas Kaiserliche Zauberreise opende in 2022 als de opvolger van de omstreden Dschungel-Floßfahrt. De huidige boten stammen uit 2023. Een jaar geleden moest de attractie gesloten worden vanwege problemen met de kabel die de vlotten onder water met elkaar verbindt.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be