Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: een ritje in Efteling-attractie Symbolica zonder de Fabelvis

09-09-2024, 15.10 uurBeeld: @cindy_ve

De grootste bewoner van Efteling-attractie Symbolica is tijdelijk niet te bewonderen. Vanwege een ingrijpend onderhoudsproject zal de Fabelvis in plantenkas Botanicum de komende tijd ontbreken. Ondertussen blijft het Paleis der Fantasie wel gewoon open voor publiek. Een video toont hoe een ritje momenteel verloopt.

De Efteling gaat aan de slag met het repareren van de bewegingstechniek van de enorme animatronic. Eigenlijk hoort de Fabelvis een flinke duik te nemen, maar dat effect is al jaren defect. Omdat men er ook tijdens openingstijd aan wil werken, zijn in de scène zwarte doeken gehangen.

Niet de hele kas is donker: de verlichting en de projectie van de vissenstaart functioneren nog wel. Ook zijn er geluiden te horen en komen er nog steeds waterdruppels naar beneden. Om de klus te klaren, wordt een gedeelte van het dak verwijderd. De Efteling hoopt het project binnen twee weken af te kunnen ronden.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be