Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Piemelknuffels niet welkom op kermis in Zuid-Holland

14-09-2024, 15.03 uur

Bezoekers van de familiekermis in het Zuid-Hollandse Hillegom zullen geen piemelknuffels tegenkomen. De ludieke prijzen zijn in de ban gedaan door burgemeester Arie van Erk. Hij heeft naar aanleiding van klachten besloten om de pluchen piemels op de lijst met verboden prijzen te zetten.

De organisatie en kermisexploitanten snappen daar niets van. Volgens hen reageert het publiek juist heel enthousiast op de rage, die in de zomer van 2023 begon. Het concept is niet aanstootgevend of erotisch bedoeld, benadrukt men. Toch is de Hillegomse burgemeester resoluut: alle piemelknuffels moeten weg.

"Veel mensen namen er vorig jaar aanstoot aan", zegt Van Erk in gesprek met Mediahuis. De grap is eraf, vindt hij. "Ik heb berichten ontvangen van Hillegommers met jonge kinderen die zeiden de kermis te gaan mijden vanwege die dingen." Naast piemelknuffels zijn ook klappertjespistolen, messen en shishapennen verboden.

Bunschoten
Eerder dit jaar werd in Bunschoten al een piemelknuffelverbod ingevoerd. Ook in Neede en Alkmaar ontstond ophef.

Daar vroegen politieke partijen in de gemeenteraad of het mogelijk was om de prijzen in de toekomst te weren, omdat ze niet geschikt zouden zijn voor kleine kinderen. "Vunzigheid", oordeelde de lokale fractie van de BoerBurgerBeweging. "Treurig en onwenselijk", concludeerde de ChristenUnie.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be