Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
DierenPark Amersfoort

Gruwelijke wond bij prairiehondje in DierenPark Amersfoort: 'Zoiets zagen we niet eerder'

14-09-2024, 18.27 uur

Bezoekers van DierenPark Amersfoort worden dit weekend geconfronteerd met een pijnlijk tafereel. In het verblijf van de prairiehondje loopt een dier rond met een gruwelijke wond. Het is medewerkers van de dierentuin nog niet gelukt om de prairiehond te pakken te krijgen. Let op: dit artikel bevat schokkende beelden.

Prairiehondjes leven in kolonies van verschillende familiegroepen, vertelt een woordvoerster van het dierenpark aan Looopings. "Elke familie heeft een eigen territorium. Deze wond is waarschijnlijk ontstaan doordat dit prairiehondje een ander territorium betrad." Verzorgers zijn ervan op de hoogte.

De voorlichtster geeft aan dat prairiehondjes sterke dieren zijn, met een hoge weerstand. "De meeste wondjes genezen uit zichzelf." Dat zal nu echter niet gebeuren. "Deze wond is groter. Zoiets zagen we nog niet eerder." Men blijft proberen om het dier te vangen.

Infectie
Dan kan er samen met de dierenarts gekeken worden of er een kans is op een infectie. "Maar dat is lastig, aangezien de dieren snel zijn en deels in ondergrondse gangenstelsels leven." Als inderdaad sprake is van een infectie, wordt het dier behandeld. "We houden de prairiehonden de komende tijd goed in de gaten."





Meer DierenPark Amersfoort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be